Virun eppes méi wéi zwee Joer koum de Coronavirus zu Lëtzebuerg hunn. Et war den Ufank vun enger Kris, déi kee gesinn huet kommen. E Stresstest fir d’Gesellschaft, d’Politik, d’Wirtschaft an natierlech fir d’Wëssenschaft.
Dat ass eng Fro déi sech vill Léit am Virfeld vun der 27. UN Klimakonferenz déi zur Sharm El Scheik an Ägypten vum 6. bis den 18. November stattfënnt stellen. Et geet drëms endlech Neel mat Käpp ze maache seet déi ägyptesch Presidence. Mais wéi realistesch ass dat?
Sollen die Gewinner der Krise für ihren Einsatz bezahlen und wer interessiert sich überhaupt für die Verlierer? Kann eine Coronasteuer jemals gerecht sein? Und was nehmen wir mit von dieser (Corona-)Zeit? Das fragt sich Tom Wirion, Generaldirektor der Chambre des Métiers.
En 2020, la Commission européenne a présenté sa stratégie "De la ferme à la table", l'une des initiatives clés du « pacte vert pour l'Europe ». Au moyen de cette stratégie qui se décline en 27 actions à réaliser jusqu’à fin 2023, l'UE a pour but de transformer la manière dont les aliments sont produits et consommés en Europe, afin de réduire l'empreinte environnementale des systèmes alimentaires et de renforcer leur résilience face aux crises, tout en veillant à ce que des aliments sains et abordables soient proposés à la population aujourd'hui et disponibles pour les générations futures.
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